En de kerk was.... - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Joyce Barink - WaarBenJij.nu En de kerk was.... - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Joyce Barink - WaarBenJij.nu

En de kerk was....

Door: joycegoessa

Blijf op de hoogte en volg Joyce

22 Augustus 2010 | Zuid-Afrika, Pretoria

En de kerk was.... VOL!!! Ja ik ben naar de victory Church geweest vanmorgen! Het bleek dat ik tot vandaag toe alleen nog in het kust gedeelte van J`bay geweest was en de kerk lag op de berg! Dus ik heb een half uur tegen een hele steile berg op mogen fietsten! Niet mijn idee van een rustige zondagmorgen maar goed, het was het waard! In de kerk was het vrijwel leeg toen ik binnen kwam en er was toch zeker wel plek voor zo`n 400 man! Ik bleek gewoon erg vroeg te zijn ( 10 minuten voor het begin) want tegen de tijd dat het begon( 9 uur s`ochtens) zat het gewoon vol! En van de 400 man was zeker de helft onder de 30 jaar! Een levendige kerk dus! Er stond op het podium een soort J-unit-achtig koor en band die ons begeleide in de samenzang ( voornamelijk Hillsong liederen) Ze begonnen de dienst met de collecte! ( zodat niemand eraan ontkwam ofzo). Er was ook een gastspreekster uit kaapstad gekomen en die was erg enthousiast! Ze preekte alles ut haar hoofd en het duurde toch al gauw 30-45 min! Dus erg knap! Behalve de lengte was ook de inhoud erg goed! (Als je details wilt over de inhoud moet je maar mailen :P)

Na de dienst ben ik meteen maar even op de dirigent van het koor afgestapt en gezegd dat ik graag mee wilde doen. Hij reageerde enthousiast en ik moest donderdagavond maar eens even langs komen! ( nu maar hopen dat ze me willen hebben! )

Verder is het hier erg regenachtig dus het landschap ziet er iets minder mooi uit dan gister maar dat geeft niet! Morgen weer een dag!

Liefs Joyce

• 22 Augustus 2010 - 15:59

Corine:

Hi Joyce

Leuk dat het zo'n grote kerk is. Zit het Leger er ook in de de buurt of is dit ook zoiets, of is dit meer gospelachtig?
    Trouwens, goed voor je conditie die fietstocht zo lekker vroeg!!!

groetjes

• 22 Augustus 2010 - 16:12

Marc:

Tuurlijk willen ze je hebben! Wel lachen natuurlijk! Veel zegen Joyce. Suzanne deed het trouwens ook goed gisteren bij de repetitie. we missen je wel heel erg natuurlijk

• 22 Augustus 2010 - 17:04

Krista:

Hè Mop,
    Lekker op donderdagavond (is het 's avonds wel veilig?) heb je toch zangrepetitie!
    Liefs en knuffel van Mirthe

• 22 Augustus 2010 - 18:34

Mariska Potters:

Hey Joyce, die kerkdienst klinkt cool! En als jij een keer voorzingt dan willen ze je meteen bij het koor hebben, toch? Veel plezier deze week weer!!