WEER INTERNET!!! - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Joyce Barink - WaarBenJij.nu WEER INTERNET!!! - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Joyce Barink - WaarBenJij.nu

WEER INTERNET!!!

Door: joycegoessa

Blijf op de hoogte en volg Joyce

21 Augustus 2010 | Zuid-Afrika, Pretoria

Ja!! Ik heb weer internet!!! Zeker als je 10.000 km ver weg zit is internet toch wel een vrij belangrijk communicatie middel!!! Maar dat is gelukkig nu allemaal weer geregeld!

Ik ben inmiddels al twee dagen op het project geweest en ik was meer dan welkom! Het was echt fantastisch om te zien dat de kinderen me zo snel accepteerde! Ik had bijv. 1 meisje vertelt hoe ik heette en 5 minuten laten werd mn naam van alle kanten geroepen! Ook hingen er binnen de kortste keren allemaal kinderen om mm nek! En een aantal meisjes vonden het helemaal fantastisch om de nieuwste haarmode op mijn haar uit te proberen!
De komende week zal ik nog ingezet gaan worden als 'extra handen', zoals ze dat hier noemen. Dat betekent dat ik vooral lekker met de kinderen moet spelen en gewoon even de kleine klusjes ( drinken rond brengen, opruimen enz.) mag opknappen! Daarna zal ik ook bij het ABET programma ( het onderwijs programma) worden ingezet! Dit is een vergelijkbaar met de nederlandse huiswerk begeleiding ( voor de township kinderen s`middags) en voor de straat kinderen s`ochtens is het vergelijkbaar ben het regulier basisonderwijs. Het probleem is dat het soms wel 30-40 kinderen tegelijk komen en bijna allemaal een ander niveau hebben. Er is dus veel individuele begeleiding nodig! Dus daar zal ik ( met nog een aantal andere, wel getrainde, mensen ) o.a. voor zorgen!

Morgen ga ik eens kijken in één van de vele kerken hier! The Victorie Church!
Ik ben erg benieuwd! Verder is het weer hier overdag erg mooi! lekker zonnetje en 15-18 graden! maar s`nachts is het hier echt heel koud! Want als het hier s`nachts 8-10 graden wordt, betekent dat dat dat het binnen ook 8-10 graden is! en dat is KOUD!!! Maar goed, ik trek dus maar gewoon een extra trui aan s`nachts en dan komt ook dat wel goed!

Ik hoop dat mijn internet het blijft doen zodat ik snel de volgende blog kan schrijven!!

Veel liefs uit het zonnige J-bay!!!

• 21 Augustus 2010 - 18:20

Mariska Potters:

Hoi Joyce,
    leuk om te lezen wat je zoal doet. Duizelt het je van de nieuwe info, gezichten en namen? Fijne dag morgen gewenst, laat ons weten hoe de Victory Church was (en hoe lang het duurde...!) Groetjes!!

• 21 Augustus 2010 - 19:17

Elisabeth Bijl:

Wat leuk dat de kinderen jouw naam zo snel weten, ben benieuwd hoe snel jij hun namen allemaal leerd ;)
    Nou succes met de koud daar,
    Elisabeth

• 22 Augustus 2010 - 10:13

Joy:

leuk hoor dat meisje grappig

• 22 Augustus 2010 - 10:30

Joke:

hoi nichtje
    Ik heb gehoord dat je goede reis heb gehad. Fijn te horen dat je het naar je zin heb.Het lijkt wel het kinderwerk van India, dar kon je de kinderen goed bezig houden. Zet hem op. Je hoort even niks van ons, want morgen gaan we lekker een 10 dagen weg. ik zal zeker aan je denken. Veel succes.Een dikke kus en een dikke knuffel.Joke